Experimento n°5: ovo ou saltarina?

Que precisamos?

-Un tarro con tapa

-Un ovo

-Vinagre

Cómo o facemos?

1°Colocamos con moito coidado o ovo no tarro.

2°Poñemos vinagre no tarro ata cubrir por completo o ovo.

3°Pechamos o tarro e esperamos un ou dous días.

Que sucede?

-O ovo aumentou de tamaño porque filtrouse o vinagre a través da cáscara.

-A cáscara xa non é dura, se non branda e moi flexible. E similar a unha pelota saltarina!

Por qué sucede isto?

O vinagre contén un ácido que ao estar en contacto co calcio da cáscara fai unha reacción e prodúcese Dióxido de Carbono.

Esto fai que o ovo quede con esa textura e características novas!

Vos atrevedes a facelo en familia e gravalo?

Novo retoooo!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s